Læsetid: ca. 5 minutter

Ny på vandet

Forfatter: Bådliv.dk redaktion 12/05-2023

Bådlån

Find den bedste løsning til dine behov

Vil du blive klogere på bådlån og dine muligheder? Hos Bådliv kan du læse mere, om

forskellige typer af lån samt få gode råd inden, du køber. 

Hvor meget kan jeg låne til en båd

Det kommer meget an på din privatøkonomi, og hvor meget du har til udbetalingen.

Hvis du har et hus med friværdi kan det være det billigste at låne i huset og så bruge pengene på en båd. Er du ikke så heldig at have noget friværdi, så er der andre muligheder som vi vil gennemgå her.

Du kan få et sikret bådlån, hvilket betyder at banken har pant i båden, dette er som regel det billigste lån du kan optage, hvor meget du kan låne kommer an på bådens værdi, stand og din privatøkonomi, her der det en god ide at tage en snak med din bankrådgiver inden du forelsker dig en båd du i sidste ende ikke har råd til.

Du kan også optage et usikret lån, hvilket betyder at banken ikke har pant i båden, her er renten dyrere, men tilgengæld er der ikke de store omkostninger ved at optage lånet, som der er ved et sikret bådlån.

Vi anbefaler at du tager en snak med din bankrådgiver og ser hvad de kan tilbyde dig, de kender din privatøkonomi og kan vejlede dig til hvad de anbefaler. Ligemeget hvilket bådlån man vælger at optage, så skal man regne med at have noget til en udbetaling, ligesom hvis du skulle købe en ny bil.

Herefter kan du så gå på jagt efter en båd indenfor den prisklasse banken har godkendt på forhånd, og så kan du se om du ender med at købe en båd hos en forhandler eller en privat sælger - der kan du læse mere om dine muligheder nedenfor.

Dét bør du overveje, inden du låner penge til en båd

Når man skal ud og købe en ny båd, så er det de færreste som har en opsparing der kan betale for hele båden. Derfor skal man finde ud af hvad det koster og hvor man kan optage et bådlån.

Til at starte med skal du se på hvilken båd du drømmer om - er det en ny båd - eller er det en brugt båd.

Hvad er realistisk i forhold til prisen, hvor meget kan du sidde for om måneden som går til lånet på båden, herunder afdrag på gælden og renterne. Du skal hermed tage stilling til hvor lang løbetid der er på lånet, ud fra hvornår du gerne vil have betalt båden af, men også hvor meget du kan undvære om måneden, uden at du vil fortryde dit køb senere hen.

NY BÅD

Hvis det er en ny båd så vil mange af forhandlerne have en favorabel aftale med et finansieringsselskab, hvor du hurtigt kan få svar på om du kan godkendes og herefter hvad din månedlige ydelse vil blive.

Du kan tage fat i din nærmeste forhandler og høre hvem de samarbejder med, og hvilke lånevilkår der gælder hos dem inden du kører derud, det kan spare dig for noget tid i sidste ende.

BRUGT BÅD

Skal du købe en brugt båd, så er der forskel på om det er privat køb eller hos en forhandler. Hos en forhandler kan du låne som ved en ny båd.

Ved privatkøb, skal du have fat i enten din egen bank, eller et uafhængig finansieringsinstitut.

Så inden du tager ud og kigger på ny båd, så er nedenstående overvejelser en god ide at have på plads.

  • Hvilken båd drømmer jeg om?

  • Hvad kan evt bedst undværes hvis ikke jeg har råd til det hele?

  • Har jeg friværdi i min bolig jeg kan låne fra?

  • Hvor meget har jeg til udbetalingen?

  • Snak med banken om hvad den billigste og bedste lånemulighed er for dig som de kan tilbyde?

  • Skal jeg have ny eller brugt båd?

Herefter kan du så tage til en forhandler i nærheden og se hvad de har af både i din prisklasse, samt om de måske kan tilbyde en billigere og bede finansiering end din bank kan.

Rigtig god fornøjelse med jagten på din nye drømmebåd.

HVIS DU ER I TVIVL OM HVILKEN BÅD DU SKAL KØBE

SÅ LÆS VORES ANDEN ARTIKEL HERUNDER


VI SÆTTER PRIS PÅ DIT INPUT

Det er vigtigt for os at levere relevant og korrekt indhold.
Har du fundet en faktuel fejl eller har du en idé til en artikel du savner fra os?

Send feedback til os