Læsetid: ca. 4 minutter

Ny på vandet

Forfatter: Bådliv.dk redaktion 16/06-2022

Værd at vide om bådforsikring

Hvordan er det nu lige med bådforsikringer? Her hos Bådliv.dk ved vi, at det kan være lidt af en jungle at finde rundt i det med forsikring af båden. Derfor har vi lavet et overblik til dig, så du nemt kan finde svar på de mest almindelige spørgsmål om forsikringsmuligheder og dækninger.

Generelt om bådforsikring

En bådforsikring dækker over kategorierne sejlbåd, motorbåd, speedbåd og jetski/vandscooter. Forsikringen dækker sejlads i perioden fra den 1. april til og med den 15. november, og resten af året dækker forsikringen båden på land. Er du én af dem, som også sejler i vinterhalvåret, kan du udvide din forsikring til også at gælde sejlads i denne periode. Ligger din båd i havnen, skal du være opmærksom på din havns godkendelsesstatus, da der kan der være forskel på, hvordan forsikringen dækker.

Speedbåde og vandscootere

Alle speedbåde med en skroglængde på under 15 meter, samt vandscootere og lignende fartøjer skal være ansvarsforsikret. Det er desuden et lovkrav, at du kan fremvise et certifikat som bevis på, at din båd/vandscooter er ansvarsforsikret.

Din motorbåd er en speedbåd, hvis motorkraften målt i kw
(hk x 0,74 = kw) overstiger længde x længde + 3.

Dækningsområde

Som udgangspunkt dækker din bådforsikring, når du sejler i danske, svenske, norske, finske og tyske farvande medmindre andet fremgår af din forsikringsaftale. Grænserne går ved linjerne 61 grader nordlig bredde, 7 grader østlig længde og 53 grader nordlig bredde.

Hos Bådliv anbefaler vi altid, at du tager kontakt til dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl om din dækning.

Ansvarsforsikring

Det er ikke obligatorisk at have en ansvarsforsikring på din båd, medmindre båden hører under kategorien ”speedbåde”. Her hos Bådliv anbefaler vi alligevel, at du som bådejer tegner en ansvarsforsikring, også selv om din båd ikke kategoriseres som speedbåd. Med en ansvarsforsikring er du nemlig sikker på at kunne honorere et eventuelt erstatningskrav såfremt du skulle være involveret i en ulykke, hvor du bliver pådraget et ansvar. Ansvarsforsikringen dækker ikke skader på dine ting eller hvis du, som skipper, kommer til skade. Den dækker heller ikke, hvis skaden sker som følge af spirituspåvirkning.

Objektivt ansvar

Ifølge Søloven, så er du som fører og/eller ejer af båden ansvarlig for enhver personskade, uanset om du er skyld i skaden eller ej. Der gælder nemlig et objektivt ansvar for sejlads med speedbåde/vansdscootere m.m.

Kaskoforsikring

En kaskoforsikring dækker de mest typiske skader på din båd, som følge af kæntring, grundstødning, kollision, brand og tyveri. Kaskoforsikringen dækker alle typer af inventar og udstyr, som hører til båden (motor, gummibåd, redningsflåde, kaleche, tovværk, anker m.m.) Ligesom med andre typer af forsikringer er det vigtigt, at du ikke underforsikrer din båd, så du er sikker på at få fuld erstatning. Det er vigtigt, at du får en snak med dit forsikringsselskab, da der er mange muligheder for tillægsforsikringer såsom retshjælp og bådulykkesforsikring.

Få et tilbud

Der findes en del forsikringsselskaber der har specialiseret sig i bådforsikringer. Bådliv.dk og forhandlerne har samarbejde med Axus Nordic A/S og vi kan derigennem tilbyde dig ekstra attraktive præmier.


VI SÆTTER PRIS PÅ DIT INPUT

Det er vigtigt for os at levere relevant og korrekt indhold.
Har du fundet en faktuel fejl eller har du en idé til en artikel du savner fra os?

Send feedback til os