Læsetid: ca. 5 minutter

Gør-det-selv

Forfatter: Bådliv.dk redaktion 24/01-2024

Med et motorcover forbliver din bådmotor ren, blank og beskyttet

Du kender det sikkert godt; Stoltheden ved at vise din båd frem – gerne nyvasket, ren og klar til en sejltur. Alt skinner indeni båden, pudsekluden har nemlig flittigt været omkring rat, ruder, knapper og hynderne er måske nyvasket og picnickurven er pakket og står klar. - Men hvad med motoren? Det er den mest centrale del af din tur på havet, da det er den der driver dig frem. Motoren fortjener også at blive vedligeholdt, både med pudseklud og rengøring, der findes jo intet bedre end når vandet reflekteres i motorens spejlblanke overflade. Men hvad er dog dét? En ridse?! Eller endnu værre; en bule lige ovenpå motorhjelmen, der hverken kan pudses eller vaskes væk. Skaden er sket, og den spejlblanke og stilfulde overflade ser ikke længere ny ud. Undgå dette scenarie ved at bruge et motorcover! 

Hvis du vil sikre at din motor forbliver skinnende, ren og ny så længe som muligt, så anbefaler vi at du investerer i et motorcover, (som er et betræk du sætter på motorhjelmen), for at beskytte motoren på vandet, under transport og ved opbevaring.

Ejer du en Mercury påhængsmotor, er motorhjelmen faktisk meget slidstærk og holdbar, så hvorfor skulle du have brug for et cover? Faktum er, at havmiljøet ikke er skånsomt for marineudstyr. Sol, havsalt, slæbetov, stenslag og grene osv. kan alt sammen beskadige din motorhjelm og motor, hvilket over tid vil få din motor til at se slidt ud, og den mest synlige del af din motor er netop motorhjelmen, der som ny er blank og ren, så en enkelt ridse vil hurtigt blive bemærket.

Når din motor har et cover monteret, er den ekstra beskyttet under transport på trailer eller når den står til opbevaring i en garage eller hal. Du undgår stenslag, snavs og uønskede insekter og så er den samtidig UV-beskyttet og kulde og frost holdes ude.

Mercury tilbyder to slags motorcovers til din påhængsmotor

Ventileret ’Splash’ cover

Du kan få et ventileret cover, som kan bruges mens motoren er i brug. Disse covers er lavet af Polysoft, som er et specialdesignet marinestof. Denne slags cover er skabt til at passe perfekt på din påhængsmotor fra Mercury og har lufthuller, således der kommer ventilation til motoren mens den er tændt. Du kan derfor sejle problemfrit uden at motoren tager skade eller bliver overophedet.

Coveret er nemt at installere og tage af igen. Du sætter det blot på din motor samme dag du skal ud på vandet, hvilket giver motoren ekstra beskyttelse mens du sejler. Det er ikke designet til at ”passe på” motoren ved transport eller opbevaring (evt. på trailer) så du bør derfor tage coveret af og skifte det ud med et andet cover, når du skal transportere din motor efter en sejltur. Det anbefales at vaske coveret i rent vand efter brug og hænge det til tørre, for maksimal levetid. 

Transport/opbevaring cover

Et andet cover fra Mercury er fremstillet på samme måde, men er dog egnet til transport og opbevaring af din motor. Dette cover er med benstrop, hvilket er med til at holde coveret godt på plads. Mercury covers leveres med Mercury logo således at din båd og motor stadig står flot og stilfuld på havnen.

Begge slags covers er foret med blødt filt, hvilket er mest skånsom overfor din motor og motorhjelm.

Et motorcover er en rigtig god investering som bådejer, og måske du er på udkig efter det helt rigtige cover der passer perfekt til din motor, så findes der flere forskellige slags covers fra forskellige producenter på markedet. Har du en Mercury motor, anbefaler vi at du køber et designlavet cover fra Mercury, som din nærmeste forhandler kan hjælpe dig med at finde. En forhandler kan med garanti hjælpe dig med at vælge det helt rigtige motorbetræk.

Du kan også købe andre typer motorcovers på vores Bådliv.dk shop, bl.a. fra det velkendte marineudstyrsmærke; Talamex. Se de forskellige covers på vores Bådliv.dk webshop


VI SÆTTER PRIS PÅ DIT INPUT

Det er vigtigt for os at levere relevant og korrekt indhold.
Har du fundet en faktuel fejl eller har du en idé til en artikel du savner fra os?

Send feedback til os