Læsetid: ca. 3 minutter

Gør-det-selv

Forfatter: Bådliv.dk redaktion 25/05-2022

Med et enkelt klik er hjælpen på vej

Det er efterhånden en gammel nyhed, men når det kommer til sikkerhed, kan intet gentages for mange gange. I 2019 kom Trygfonden ud med SejlSikkert Alarm-app'en, som hjælper dig, hvis du skulle være uheldig ude på vandet. Skulle uheldet være ude er alle minutter dyrebare, og med SejlSikkert Alarm-app'en kan redningsmandskabet let finde din position via din mobils GPS. App'en er derved din livline, når du er ude på vandet, og den kan fås til både iOS og Android.

Mole, hvor der er malet en redningsvest på fliserne.

Kan mere end at tilkalde hjælp

Trygfondens app kan også tracke din sejlrute, f.eks. hvert femte minut, så man kan spore din færden, hvis der skal sættes en eftersøgning i gang. Derudover kan du lave en sejlplan med et tidspunkt for din forventede tilbagevenden til land, og hvis du ikke reagerer på det givne tidspunkt, modtager dine pårørende en sms, som de kan reagere på og slå alarm, hvis de ikke kan få kontakt til dig. App'en er dermed ikke kun en tryghed for dig, men også for din familie.

"Vi har set frem til endelig at kunne lancere appen til sejlere, fritidsfiskere og alle andre, som bruger vandet. Der er mange, som ikke har særligt udstyr til nødopkald, men benytter mobilen som eneste livline til land, og for dem er det en markant opgradering af sikkerheden, at appen automatisk sender informationer om position til redningsmandskabet og giver mulighed for, at de pårørende på land kan følge turen."

Udtaler Sten Emborg, specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd, der sammen med TrygFonden står bag SejlSikkert Alarm app'en.

Med SejlSikkert Alarm appen kan du:

• Registrere din båd med foto og kendetegn
• Tilknytte et antal nødkontaktpersoner fra din mobils adressebog
• Slå alarm med en enkelt klik på mobilen
• Tracke din rute, så redningsmandskabet kan spore din færden
• Oprette en sejlplan med rute og ankomsttidspunkt
• Sørge for, at dine pårørende får besked, hvis du ikke melder i appen, at din tur er godt afsluttet.

Husk redningsvest og pangfarver

App'en kan ikke stå alene, så det er stadig vigtigt at huske redningsvest med lys og pangfarver, når du bevæger dig ud på vandet. Dette gør det meget lettere for redningsmandskabet at finde dig.

Der desværre stadig mange, som ikke husker at tage redningsvest på, samt iføre sig pangfarver, og dette gør det svært for redningsmandskabet at finde dig, såfremt uheldet er ude.

Billede af TrygFondens plakater fra deres SejlSikkert kampagne.

Download SejlSikkert Alarm-app'en

SejlSikkert alarm-app'ens logo.
Android
SejlSikkert alarm-app'ens logo.
iOS

VI SÆTTER PRIS PÅ DIT INPUT

Det er vigtigt for os at levere relevant og korrekt indhold.
Har du fundet en faktuel fejl eller har du en idé til en artikel du savner fra os?

Send feedback til os