Læsetid: ca. 2 minutter

Ny på vandet

Forfatter: Bådliv.dk redaktion 28/05-2022

Har du en sejler i maven?

Vi er mange, som i ny og næ drømmer om et liv på vandet. Nogle drømmer om et aktivt liv med vandsport, mens andre er mere til at nyde et glas vin i aftensolen med venner og familie. Uanset hvilke sejlerdrømme du har, så er én ting sikkert – drømme kan faktisk godt gå i opfyldelse, og her hos Bådliv.dk hjælper vi dig på vej.

To ting til at udleve sejlerdrømmen

Én ting er at have en sejler i maven, men det er noget helt andet at udleve drømmen om et liv på vandet, for hvordan kommer man egentlig i gang? Det kan virke uoverskueligt, men overordnet set kræver det ”kun” to ting at komme i gang; en båd og et sejlerbevis. Nedenfor finder du et lille overblik, samt hvor du kan finde information om de enkelte trin.

Køb en båd

Dette punkt er måske det mest oplagte af alle, men nok også det ”sværeste”. Der er nemlig rigtig mange overvejelser man skal gøre sig før man køber en båd; Hvad vil du bruge båden til? Hvilke ønsker har du f.eks. til designet? Hvor mange mennesker skal der kunne være osv.

Er det første gang du skal ud og se på båd? Så kan du læse Ann’s beretning om at være førstegangskøber af båd.

En verden af muligheder

Som sejler og ejer af en båd ligger eventyret altid for dine fødder.
Med en båd er du sikker på altid at have muligheden for at tage en kortere eller
længere tur med både familie og venner.

Tag duelighedsbevis

For at kunne sejle sikkert i havnene og på åbent vand, så er det vigtigt at tage et sejlerbevis, som desuden er obligatorisk, når du sejler motorbåd. Du kan læse mere om certificerede steder, hvor du kan tage et sejlerbevis, hvordan prøven foregår, samt hvor lang tid du skal sætte af til teori og praksis i vores artikel, som du finder linket til her.

Læs også

Værd at vide som førstegangskøber
Hvad skal du have styr på inden du tager ud på vandet?

VI SÆTTER PRIS PÅ DIT INPUT

Det er vigtigt for os at levere relevant og korrekt indhold.
Har du fundet en faktuel fejl eller har du en idé til en artikel du savner fra os?

Send feedback til os