Læsetid: ca. 3 minutter

Oplevelser

Forfatter: Bådliv.dk redaktion 08/06-2022

Tag på bådferie og oplev Danmark på en ny måde

Oplev Danmark på en ny måde - tag på bådferie! Danmark har med sine 8.754 km kystlinje den næst længste kystlinje i verden, kun overgået af Singapore. Det er derfor oplagt at tage den næste ferie i båd, hvor du nemt og bekvemt kan sejle rundt og opleve Danmark fra vandsiden.

Det er blevet populært at holde ferien inden for landets grænser, og mange ser det som en oplagt mulighed for at at (gen)opleve den danske natur, kultur og gastronomi, som vi måske ikke har tid til at dyrke i en fortravlet hverdag med børn, der skal afleveres i skole, venner der skal plejes, tøj der skal vaskes og forældre/bedsteforældre, der skal besøges. Listen er lang, og vi er mange, som ser frem til ferien, hvor vi endelig kan tage os tid til hinanden, nyde stilheden og fordybe os i de ting vi nu en gang holder af at lave, hver især.

Ferien har alle dage været vores frirum, og hvorfor ikke udnytte den kilometerlange kyststrækning vi har i Danmark, hvor vi har rig mulighed for at sejle fra sted til sted, boltre os i vandet, finde små fossiler og gå lange ture ved stranden.

Slip for trafik, stress og jag

I mange år har vi dyrket bilferien, som for mange er lig med trafikerede veje, bilos og kaos. Det er næsten uundgåeligt, at der kommer udfordringer undervejs, fordi børnene keder sig og pladsen er trang, og man har med jævne mellemrum brug for at strække benene efter nogle timer i bilsædet. Med en båd er pladsen alt andet lige en anden og børnene kan derfor spille kort i kahytten, mens I sejler mod næste destination, og du kan strække benene, mens du står og nyder udsigten fra styrepladsen. Når du vælger at tage på bådferie, er der naturligvis stadig regler der skal overholdes når du sejler, men der vil være færre trafiklys og mindre støj, som giver dig mulighed for at nyde den smukke kystlinje i solopgang, mens du stille og roligt sejler mod horisonten med morgenkaffen i hånden.

Bådferie med oplevelser for alle

Uanset om du er glad for at fiske, stå på vandski, svømme i bølgen blå eller solbade på dækket, så er der mulighed for alt dette og meget mere, når du vælger at tage på bådferie i Danmark. Der er med andre ord frit valg på alle hylder, og det er måske én af grundene til, at bådferie er blevet så populær en ferieform blandt danskerne. Er du i tvivl om, hvor du skal sejle hen, så tag et kig på vores artikler om 'Det Sydfyske Øhav' og 'En dag i Københavns Havn'. Der ligger en helt ny og uopdaget verden og venter på dig derude.

Det Sydfynske Øhav
En dag i Københavns Havn

VI SÆTTER PRIS PÅ DIT INPUT

Det er vigtigt for os at levere relevant og korrekt indhold.
Har du fundet en faktuel fejl eller har du en idé til en artikel du savner fra os?

Send feedback til os